Trabzon yağlama nasıl yapılır?
1. Hamurun yapımı
Unu büyük bir kapta alın. Tuz ve maya ekleyin, karıştırın. Aracı bir yüzme havuzu gibi açın ve yavaşça sıcak su ve yağ ekleyin. Eline yapışmayan yumuşak bir hamur alın. Örtün ve 30-45 dakika dinlendirin.
2. Dahili harçın hazırlanması
Peynir ızgarası. Yumuşatılmış tereyağı ile oda sıcaklığında karıştırın.
3. Yağı modelleyin
Turuncu boyutlu bezleri hamurdan alın. Uzun ince (bir tekne şeklinde) karaya aç, hafifçe yapılmış. Harçın ortasında peynirle ve kenarları hafifçe kıvırır. Yumurta sarısını kenarlara uygulayabilirsiniz (isteğe bağlı).
4. Fırın
6-7 dakika sonra fırından dışarı 220 ° C’den bir ön komisyon yerleştirin ve ortada yumurtayı dikkatlice kırın. Fırına iade edin, yumurta pişene kadar 2-3 dakikadan fazla tutun.
5. Hizmet
Fırından çıktığında, bir çay kaşığı tereyağı yürüyün. Sıcak servis yapın.